Nieuwsbrief

Social media

Over ons

Geschiedenis

Vendu Rotterdam is een van de oudste veilinghuizen van Nederland. De eerste vestiging van het Notarishuis aan de Gelderschekade dateert uit de Franse tijd in 1812. Sindsdien heeft het meerdere transities ondergaan tot het huidige Vendu Rotterdam. We zijn inmiddels alweer enkele decennia gesitueerd in het monumentale pand aan de Kipstraat, waar ons enthousiaste team u graag ontvangt.

Het Vendu zag Rotterdam in 200 jaar uitgroeien tot een wereldhavenstad met zijn eigen verhaal. De verwoesting van de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw zijn kenmerkend voor het Rotterdam van nu. Ons veilinghuis weerspiegelt de tijdsgeest en ontwikkelde zich door de jaren heen tot een ontmoetingsplek voor professionals, galeriehouders, verzamelaars en geïnteresseerde particulieren met een gedeelde liefde voor zowel klassieke als moderne objecten. Naast jarenlange ervaring op het gebied van kunst en antiek onderscheidt ons veilinghuis zich door gespecialiseerde Design veilingen met toegepaste kunst van 1900 tot nu.

Activiteiten

Vendu Rotterdam organiseert jaarlijks meerdere Kunst- & Antiekveilingen, Designveilingen, Algemene veilingenJuwelen & Horloges veilingen en onroerend goedveilingen. Bij gelegenheid worden onze veilingen gewijd aan een specifiek thema of een bijzondere collectie. Hiermee bieden wij passende podia op (inter)nationaal niveau voor een breed publiek. Ook kunt u bij ons terecht voor taxaties voor verzekering of verdeling en successie en lenen wij onze expertise uit voor workshops en andere evenementen.

Ons team

Ons veilinghuis beschikt over een team van experts met specialismes op het gebied van juwelen, schilderijen, Aziatische kunst en 20e-eeuwse toegepaste kunst. Doordat deskundigheid op diverse deelgebieden grotendeels in huis aanwezig is, kunnen wij een zeldzaam niveau van expertise leveren. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de kennis uit kringen van kunsthistorici, verzamelaars en musea. Wij werken met ervaren veilingmeesters en een zeer deskundige transporteur. Ons veilinghuis onderschrijft de gedragscode van de Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken (TMV).

drs. Wim Moerman
Directeur
drs. Marcel Brouwer
Registertaxateur 20ste eeuwse toegepaste kunst en Design
SKO gecertificeerd
Anne Gerritsen, MA
Specialist schilderijen, tekeningen en grafiek
Jurgen Looijestijn
Specialist antiquarische boeken
Peter van Driest
Veilingmedewerker
Gerbrand de Vos
Fotograaf
Kim Heijman
Receptie / administratie / onroerend goed
Jan den Otter
Transporten
Aylin Beijersbergen
Business Developer
Robert van der Horst
Register veilinghouder / huismeester
drs. Stephanie Deijen
Specialist juwelen
FGA en HRD gecertificeerd
drs. Peter van der Waal
Algemeen taxateur
Pam Rondeltap
Cataloguer
Frank Heijboer
Veilingmedewerker
Dave Wiggers
Boekhouder
Paula Heijhoff
Receptie / administratie
Hans Pijpers
Transporten