Antiek taxeren

Al ruim 200 jaar een begrip in Rotterdam

Wilt u de waarde weten van die bijzondere buffetkast die u hebt geërfd? Of ben u in het bezit van een  zilveren broodmand of friese staartklok die niet meer in uw woonkamer past? Laat uw antiek taxeren bij Vendu! Onze taxateurs voor kunst en antiek hebben ruime ervaring met het beoordelen van uw stukken. We zijn helder en transparant en taxeren antiek altijd op de realistische marktwaarde. Taxatie van uw antiek is gratis en vrijblijvend!

Langs komen voor een kijkdag, taxatie of het ophalen van veilig objecten? Plan meteen een afspraak!

Antiek laten taxeren: hoe werkt dat?

Wilt u uw antiek laten taxeren bij Vendu? Dan stuurt u eerst informatie en foto’s van uw stuk aan ons door. Onze experts beoordelen of uw antiek in aanmerking komt voor de veiling. Onze taxateurs voor antiek zijn transparant en betrouwbaar en zullen u de realistische waarde van uw sculptuur, chinees porselein of antieke bank vertellen. Komt uw stuk in aanmerking voor de veiling? Dan is de taxatie geheel vrijblijvend!

Taxatie

Robert van der Horst

Register veilinghouder / huismeester

Robert is werkzaam als register veilinghouder en huismeester.

N.P Le Clercq, MA

Algemeen taxateur

Nicholas is algemeen taxateur. Hij is met name gespecialiseerd in antiek.

Onze experts

Het team van Vendu Rotterdam bestaat uit experts met specialismen op het gebied van juwelen, schilderijen, en 20e-eeuwse toegepaste kunst. Naast onze uitgebreide eigen expertise wordt er ook gebruik gemaakt van de kennis van kunsthistorici, verzamelaars en musea wereldwijd. Wij werken met ervaren veilingmeesters en twee zeer deskundige transporteurs.

Taxatie

Waar kan ik antiek laten taxeren?

Denkt u aan Rotterdam, dan denkt u aan design, maar onze stad heeft ook een rijke historie op gebied van antiek, kunst en sieraden. Komt u uw antiek laten taxeren bij Vendu? Dan bezoekt u ons monumentale pand aan de Kipstraat in Rotterdam en spreekt u een van onze gastvrije antiek taxateurs. In een vrijblijvend taxatiegesprek zullen ze samen met u naar uw antiek kijken. Antiek taxeren is geen wetenschap: de conditie, maker, tijdsperiode, stijl en kwaliteit zijn allemaal belangrijk voor de waarde van uw antiek. Onze taxateurs zullen altijd op heldere en betrouwbare manier uw antiek beoordelen en taxeren.

Vraag een gratis taxatie aan

Antiek heb je in alle maten en soorten: van sculpturen en beelden, antieke meubelen, kunstinstallaties, fotografie en plastieken. Er zijn honderden Nederlandse zolders, galleries en garages waar verborgen schatten te vinden zijn. Misschien heeft u ook wel een kunstschat thuis staan die u kunt laten veilen. Maar de vraag is vaak: waar kan ik dit antiek laten schatten? Bij Vendu taxeren we dagelijks antieke zonnewijzers, keramiek aardewerk of eikenhouten wandklokken. Wij taxeren antiek uit privéverzamelingen, maar ook complete inboedels en collecties. We adviseren en assisteren ook bij woningontruiming.

Taxatie

Aankomende veilingen

Algemene veiling 11 en 12 oktober

Afbeelding van Algemene veiling 11 en 12 oktober
 Start:  6 oktober 2023
 Kijkdag start: 9 oktober 2023
 Kijkdag einde: 10 oktober 2023
Maak een afspraak

Design 1900- nu veiling 6 november

Afbeelding van Design 1900- nu veiling 6 november
 Start: 20 oktober 2023
 Kijkdag start: 3 november 2023
 Kijkdag einde: 5 november 2023
Maak een afspraak

Kunst & antiekveiling 7 november

Afbeelding van Kunst & antiekveiling 7 november
 Start: 20 oktober 2023
 Kijkdag start: 3 november 2023
 Kijkdag einde: 5 november 2023
Maak een afspraak

BLIJF OP DE HOOGTE

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van onze veilingen.


INLOGGEN/ACCOUNT REGISTREREN

Met een Vendu account krijgt u toegang tot ons online veiling platform.

KOM IN GESPREK VIA SOCIAL MEDIA

Ontdek gelijkgestemden en blijf op de hoogte via onze social media kanalen.

Of kijk op onze contact-pagina voor meer praktische info over Vendu Rotterdam.